2016 Büyükçekmece'nin yılı olacak!

Büyükçekmece Belediyesi, yeni yılda hayata geçireceği vizyon projeler ve yeni yeşil alanlarla ilçenin cazibesini daha da arttırmayı hedefliyor

BÜYÜKÇEKMECE 18.12.2015 23:16:00
2016 Büyükçekmece

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında yılın son “Koordinasyon Toplantısı”nı gerçekleştiren Büyükçekmece Belediyesi, 2016 yılında pek çok örnek projeye imza atacak. Birim müdürleri proje sunumu yaptı Belediye başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin katıldığı Aralık ayı Koordinasyon Toplantısı’nda, 2016 yılı yatırımları ve hayata geçirilecek olan projeler konuşuldu. Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleşen ve yaklaşık 7 saat süren toplantıda, birim müdürleri birer sunum eşliğinde projelerini tanıttılar. Daha sonra sunumu gerçekleştirilen projeler üzerinde uzun süre değerlendirmeler yapıldı.

Başkan Akgün talimat verdi

Toplantıda konuşan Başkan Akgün, 2015 yılında özellikle yol yapım ve asfaltlama çalışmaları başta olmak üzere her alanda bir hizmet seferberliği başlatıldığını belirterek; “2016 yılında da taahhüt etmiş olduğumuz projeleri hayata geçirmeyi hedefledik. Öncelikle yapımı devam eden projelerimizi tamamlayarak hizmete açacağız. Ayrıca daha önceden planlamış olduğumuz gibi, yeni projelerimizi de yine 2016 yılı içinde hayata geçireceğiz” dedi. Yeni yılın ilk saatinden itibaren çalışmalara başlanması yönünde talimat veren Başkan Akgün, ilçeye yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

2016 için planlanan projelerin bazıları

Bu kapsamda ilk etapta 5 mahallede 7 adet okul öncesi eğitim amaçlı Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Akademi’lerinin yapımına başlanacak. Tarihi Mimarsinan Köprüsü ile E 5 Karayolu arasındaki alana 2 ayrı park yapılacak. Mimarsinan Sahil Yolu Projesi ve Büyük Atatürk Parkı tamamlanarak törenle hizmet açılacak. Kordonboyu sosyal tesisinin yapımına hız verilecek. Tesis yılın ilk yarısında bitirilerek, Büyükçekmece halkının hizmetine açılacak. Albatros Parkı ve Büyükçekmece Belediyesi Jimnastik Kulübü’nü de içine alan bölgede yeni bir çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması başlatılacak. Bu bölgeye 4 mevsim canlılığını koruyacak muhtelif ağaçlar dikilecek. Ayrıca mevcut çocuk parkları da yeniden düzenlenecek ve Büyükçekmece’ye yeni çocuk parkları kazandırılacak. Güzelce ve Sinanoba’ya 2 yeni sanat merkezi inşa edilecek. Tepecik’te inşaatına başlanan düğün salonu tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunulacak. İlçeye yeni kapalı pazar alanları kazandırılacak. Mevcut spor tesislerine yenileri eklenecek. Ayrıca semt futbol sahaları yapılacak.